(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Řecká pomazánka
Potřebné ingredience
1 krabička tresčích jater, 1 malá cibule, 50g tvrdého sýra, 1 lžíce Ramy či něčeho obdobného, špetka koření Tzatziki, sůl, pepř, kapaka citronové štávy, na posypání pažitka.
Postup přípravy
Tento recept jsem kdysi, v temných dobách svých kuchařských začátků, našla kdesi na internetu. Navzdory její primitivní přípravě jsem s ní hned zazářila, a tak se tahle skvělá pomazánka stala tradiční součástí našich rodinných oslav či posezení s přáteli.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V misce smícháme s tresčími játry a ramou. Tvrdý sýr najemno nastrouháme a přidáme do směsi, vymícháme do hladka. Osolíme, opepříme, vkápneme citron.šťávu a nakonec přidáme tzatziki (lze nahradit i třeba provensálskou směsí). Kdo má mixér, má vše ještě jednodušší - všechny suroviny nahází do mixéru a vzápětí je hotovo.
Tresčí játra lze nahradit i tuňákem, případně sardinkami, ale jen s tresčími játry je to jemňounká, luxusní pochoutka.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V misce smícháme s tresčími játry a ramou. Tvrdý sýr najemno nastrouháme a přidáme do směsi, vymícháme do hladka. Osolíme, opepříme, vkápneme citron.šťávu a nakonec přidáme tzatziki (lze nahradit i třeba provensálskou směsí). Kdo má mixér, má vše ještě jednodušší - všechny suroviny nahází do mixéru a vzápětí je hotovo.
Tresčí játra lze nahradit i tuňákem, případně sardinkami, ale jen s tresčími játry je to jemňounká, luxusní pochoutka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé